Madkartoner og drikkekartoner

Tilbage
Mælke- og juicekartoner

Genbrugsbeholder

Ingen kategori valgt
Genbrugsplads

Sortering

Hvor skal det hen?

Madkartoner og drikkekartoner skal i genbrugsbeholderen med det violette låg. Det er vigtigt, at du maser kartonerne og dermed presser dem fri for indhold, især når det er surmælksprodukter, så de er helt tømte. Kravet til genanvendelse er at det skal være skrabet rent.

Indeholder kartonen en rest og kan ikke skrabes rent, så skal den fortsat kommes med til Restaffald

Madkartoner og drikkekartoner er kendetegnet ved at de er lavet af 3 lag, yderste tynde lag er af plast, i midten er der papir og det inderste lag i kartonen er et tyndt lag metal- eller plastfolie.

Madkartoner er fx: Kartoner fra flåede tomater, kikærter og bønner. Bechamel- og mornaysaucer. Kirsebær- og vaniljesaucer.

Drikkekartoner er fx: Mælkekartoner, juicekartoner. Kartoner fra kakaomælk, plantemælk og surmælksprodukter.

Hvad sker der med affaldet?

De indsamlede kartoner bliver i store baller kørt til Tyskland.

Her kommer de gennem en proces, hvor nogle hårde børster (stålbørster) ridser kartonerne, så der kommer hul på den yderste plastbelægning. 

Herefter kommer kartonerne i varmt vand, som opløser papirfibrene. Diverse rensesystemer sikrer, at papirfibrene frasorteres til genanvendelse og bliver brugt til nyt papir som fx aftørringspapir, mens plast og evt. metalfolie frasorteres til yderligere behandling. Efterfølgende går plast- og metalfolien til genanvendelse. 

Gå tilbage