Madaffald

Tilbage
Ingen kategori valgt
Madaffald

Mad og restbeholder

Ingen kategori valgt

Hvor skal det hen?

Madaffald er mad, der er blevet til affald, som fx madrester og mad du ikke får spist. Det skal du smide plastposen til Madaffald, uanset om det er tilberedt eller ubehandlet.

  • Husk Madaffald skal samles i de uddelte plastposer til madaffald, og posen skal bindes tæt til inden du putter den i beholderen.
  • Kom ikke løst madaffald i affaldsbeholderen, da det kan give lugt og besøg af dyr i beholderen.
  • Benyt kun de uddelte grønne poser til madaffald til rummet til Madaffald – da det er en del af kontrollen ved tømning af beholderen, om den er korrekt sorteret.
  • Bilen der tømmer Mad- og restbeholderen er ligeledes rumdelt, så indholdet fra hvert af de to rum i beholderen tømmes over i hvert sit rum i bilen.
  • Vigtigt at hvert rum i beholderen kun benyttes til det affald der er skiltet med:
    Madaffald i rummet til madaffald, og restaffald i rummet til Restaffald.
  • Er du i tvivl om dit affald er madaffald, så kom det i Restaffald.

Mangler du nye plastposer til madaffald, så bind en pose på håndtaget af Mad- restbeholderen, så afleverer skraldemanden en pakke poser ved næste tømning. Husk at fjerne posen igen, når du har fået flere poser. Du kan også hente flere på genbrugspladsen og ved Tønder Forsyning i Bredebro.

Hvad sker der med affaldet?

Dit madaffald indeholder både energi og næring. Derfor sender vi det et biogas-anlæg, hvor energien i affaldet bliver til biogas og næringen bliver til gødning, som spredes ud på markerne.

 

Gå tilbage